Formació professorat

per Conxa Garcia

Aquests dies els nostres centres començaran a demanar al Departament cursos de formació per al professorat per al curs vinent. La formació en Coeducació ara mateix és “0”. De moment només ho treballen seriosament persones de la comunitat educativa: trobada de reflexió i treball organitzada per l’Assemblea Groga de Gràcia l’any passat al Patronat Domènech i enguany una altra al Turó del Cargol; i professorat que ho treballa a nivell individual. Des de Ca la Dona s’ha fet un segon curs de Coeducació. Tot des de la responsabilitat i el voluntarisme. Cal recordar que per llei hi ha d’haver un responsable en el Consell Escolar de cada centre de Coeducació, tasca que massa vegades assumeix la cap d’estudis, per cobrir l’expedient. També per llei ha d’haver un Projecte de convivència i èxit educatiu (2017). Ara el Departament està treballant en la posta en marxa d’un Protocol propi que anirà acompanyat d’una formació del professorat, que es posarà en marxa a partir del setembre. S’ha d’estar a l’aguait i alertar els centres per demanar-la: formació en el centre, als claustres sencers! Els centres tenen l’obligació de cercar-ho i demanar-ho. Fem pressió!

,

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *