La mitgera de Dones del 36 inicia obres al juliol

Amb un cert retard respecte dels terminis anunciats -i més quan el procés es va iniciar ara fa dos anys amb una consulta popular-, l’Institut Municipal del Paisatge Urbà sembla que ja ho tot a punt perquè aquesta setmana que ve o a principis de juliol a tot estirar s’iniciïn les obres de reforma de la paret mitgera de la plaça de les Dones del 36 que es culminaran amb una imatge de la miliciana Marina Ginestà. “El procediment s’ha allargat”, han apuntat fonts municipals.

La imatge de la miliciana s’aconseguirà amb lames retallades de manera irregular amb làser i una tècnica halftone i farcides pel darrere amb vegetació, amb una combinació que crearà la il·lusió òptica de la miliciana. La resta de la paret s’omplirà amb 230 gabions amb barres d’acer on arrelarà la vegetació i 31 plaques fotovoltaiques que es connectaran a la xarxa pública.

Un detall final de la reforma de la mitgera és el finançament: si fins ara se sabia que els veïns del bloc implicat pagaran l’obertura de tres finestres al 50 per cent, una altra font és la Walt Disney Company, que finançarà una part de la reforma a partir dels diners que l’Ajuntament ha recaptat per la instal·lació de lones publicitàries com les que aquests dies es poden veure a la Rambla de Catalunya promocionant la pel·lícula Toy Story 4. “Les lones paguen uns diners que es reinverteixen en parets mitgeres i temes de preservació del patrimoni”, han explicat les mateixes fonts.

, ,

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *