L’Ajuntament tramita el canvi per ubicar l’Espai Jove de Grassot als jardins de Caterina Albert

L’Ajuntament ha aprovat a través de les comissions permanents actives entre mandats el primer tràmit que ha de facilitar el canvi urbanístic per ubicar l’Espai Jove de Grassot als jardins de Caterina Albert, la zona verda ubicada entre el passatge Mariner i el carrer Rosselló i entre Nàpols i Sicília. L’aprovació inicial, des d’aquesta setmana en exposició pública a Urbanisme, detalla el projecte que preveu utilitzar uns antics vestidors en desús de les antigues pistes de tennis cap a la banda del passatge Mariner.

L’edifici de l’Espai Jove, del qual en el consell de barri de Grassot ja en va veure l’any passat algun exemple virtual (vegeu núm. 736), contempla una planta baixa amb planta primera i un soterrani, on s’hi distribuiran aules, una sala d’actes i uns horts urbans al terrat superior.

L’única complexitat de tramitació residia fins ara en el canvi d’aquesta zona verda per zona d’equipament; en principi, segons la memòria del projecte a la qual va tenir accés aquest setmanari, s’havia explorat l’intercanvi de peces urbanístiques amb la placeta de l’escola bressol Trencadís a Escorial amb Travessera de Dalt, però finalment es farà amb una part dels jardins de la Sedeta. “Estava massa lluny”, han apuntat fonts municipals per justificar el canvi de darrera hora.

Els tempos de tramitació i construcció, no obstant això, encara seran llargs perquè dependran en tot cas dels pactes polítics que s’han de concretar en el Pla d’Actuació del Districte i en el Pla d’Inversions Municipals, a banda d’haver-se de redactar el projecte i aprovar-se definitivament el canvi de planejament. Les fonts municipals consultades situen la construcció de l’Espai Jove a principis de 2022.

El nou local veïnal, en marxa. L’Espai Jove de Grassot i els jardins de Caterina Albert, poc agraciats i necessitats d’una reordenació, compartiran el passatge Mariner amb la part del darrere de l’Hotel 1882, on hi havia la Henkel i ara hi ha cases complementàries al projecte immobiliari. També fruit dels acords entre veïns i Meridia Capital, i salvades algunes discrepàncies de projecte amb el Districte, ja estan en marxa les obres de Can Mariner com a espai de trobada per a gent gran i famílies. L’agost sembla que és el nou termini definitiu d’acabament de les obres i l’espai es podrà inaugurar al setembre.

, ,

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *