La Bonne

per Conxa Garcia

Isabel Segura a la Independent defensava la continuïtat de La Bonne, que és un dels pocs espais de creació de projectes culturals feministes del país, que aposta pel treball col·laboratiu, en xarxa, flexible i inclusiu, integrant diferents col·lectius i altres entitats de la ciutat. La Diputació de Barcelona, que té la titularitat d’aquest espai al carrer Sant Pere més Baix, ha afirmat que “vol donar força a l’articulació d’agendes feministes que impulsin polítiques locals transformadores i interseccionals mitjançant sinèrgies i estratègies compartides”, però a l’edifici Francesca Bonnemaison hi ha un cartell que diu “La Bonne no es toca”. La seva directora, Marta Vergunyós, deia: “La voluntat política es demostra amb accions concretes i amb recursos. Els darrers estudis sobre la presència de dones a la cultura reincideixen a parlar d’una situació alarmant”. Aquest darrer any, per les seves activitats hi han passat més de 10.000 persones, ha col·laborat amb més de 60 entitats i espais de creació. Per què després de 15 anys de treball es troba amenaçada la seva continuïtat? La Diputació, que es manifesta feminista, n’ofereix 2 anys quan el conveni anterior era per 10 anys. L’estabilitat de La Bonne és imprescindible per a les creacions de dones de la nostra ciutat.

,

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *