El punt verd de Vallcarca obre el 15 de juliol

L’antic pàrquing del concessionari de cotxes de l’avinguda Vallcarca 77 -al número 71, pujant a mà esquerra-, que va estar okupat durant tres mesos a principis de 2018, ja es troba en plena recta final d’adequació i culminació dels detalls exteriors que el convertiran en el nou punt verd de Vallcarca el pròxim 15 de juliol. Fins ara aquest tipus d’oferta es cobria al barri tant a través del punt verd mòbil de la plaça Lesseps com a través de la deixalleria situada al nord de la plaça Alfons Comín.

El punt verd de Vallcarca en un principi estava pensat com “una construcció provisional supeditada a la decisió de l’emplaçament defi nitiu del punt verd”, com apuntava la memòria del projecte a finals de 2017 (vegeu L’Independent núm. 682), però el debat sobre la Rambla Verda/Eix Verd ha avançat en els últims mesos en la línia de minimitzar els enderrocs i intercanvi de propostes que majoritàriament passarien per consolidar aquest nou equipament de barri.

Per convertir-se en la realitat actual, el punt verd ha hagut d’enderrocar l’estructura de l’antic pàrquing del concessionari i aixecar un mur de contenció per garantir l’entrada pel carrer Bolívar; en una segona fase s’ha fet l’aixecament d’una estructura prefabricada; i fi nalment, com es pot veure aquests dies, s’ha fet la urbanització de la parcel·la amb un jardí vertical i algun arbre. El projecte també destaca per evitar una zona de càrrega i descàrrega a l’exterior, perquè s’ha previst espai interior per a petits camions.

,

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *