BEC i PSC no tanquen el cartipàs i els comuns avisen que Gràcia pot arrencar sense bipartit

La negociació entre BCN En Comú i el PSC es cou aquests dies a foc lent, amb la plena seguretat que hi haurà acord tard o d’hora, però els negociadors, entre els quals hi ha el regidor de Gràcia, Eloi Badia, volen marcar territori tant en el repartiment de carteres com en la distribució de districtes i no es tallen a l’hora de reduir les esperances d’un acord imminent. “Treballarem tot el cap de setmana perquè el termini s’acaba dimarts, però ja els hem dit que no tenim cap problema de començar el mandat amb l’actual distribució provisional i ajornar l’acord fins al setembre”, apunta Badia a l’Independent.

Ara mateix, com és lògic entre mandats, el govern es troba en funcions i amb un cartipàs provisional gairebé calcat al que va tancar els quatre anys el 26 de maig. I amb aquesta distribució treballa l’equip negociador dels comuns, cosa que tècnicament i jurídicament no impediria arrencar així el nou mandat més enllà de dimarts que ve i de la setmana del 22 de juliol, que és la triada perquè es constitueixi almenys el consell plenari de Gràcia. El mandat, en aquest cas, es posaria en marxa sense la fórmula de bipartit i al Districte començaria manant l’actual regidor en funcions i els cinc consellers de Gràcia En Comú. Sis sobre 17.

Per la seva banda, el PSC, que aquest dilluns triarà els dos candidats a conseller que li corresponen, després de doblar representació respecte del mandat passat, ha admès a través del seu portaveu del grup municipal, Alberto Lacasta, que les negociacions avancen “a poc a poc”. “Passar d’11 -4 a 10-8 genera conflictes però se solucionaran”, ha apuntat. Lacasta encara no ha volgut descartar del tot que els socialistes puguin obtenir al final la regidoria de Gràcia, recuperant una tradició que va ser quasi inalterada fins al 2011.

Els ‘comuns’ activen les primàries a consellers. Gràcia En Comú ha tancat aquest divendres la presentació de candidatures als cinc llocs de conseller obtinguts el 26-M. Els fins ara consellers Robert Soro i Àngels Tomàs ja s’hi han presentat. La setmana que ve es publicaran els aspirants i les votacions seran del 16 al 19 de juliol per proclamar resultats el 22 de juliol.

,

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *