Montserrat Minobis

per Conxa Garcia

Volem recordar la periodista Montserrat Minobis que va ser presidenta de l’Associació de Dones Periodistes de Catalunya (1994-2002), presidenta honorària de la Xarxa Internacional de Dones Periodistes i Comunicadores de Catalunya – XIDPICCAT i exdegana del Col.legi de Periodistes, que va dirigir Catalunya Ràdio dos anys i va ser una de les fundadores de la xarxa de notícies amb visió de gènere La Independent (2007). ens va deixar als 76 anys aquest mes de maig. La Montserrat Minobis era una gran professional i va defensar els drets de les dones periodistes a tot el món. Era Llicenciada en Filosofia i Lletres i Ciències de la Informació. Inicia la seva carrera professional a Figueres, on va néixer, com a locutora, redactora i guionista de Radio Popular. El 1996 va rebre la Creu de Sant Jordi en reconeixement a la seva trajectòria professional. També fou professora de la UPF. Era una dona compromesa amb la lluita antifranquista i activista en defensa de la llengua catalana i els drets de les dones. Aquest 8 de març va dir que hi havia un avenç molt significatiu, “que la lluita no s’ha aturat. I que ha agafat una fortalesa planetària. La lluita feminista, la lluita de les dones, ja no la para ningú”.

, ,

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *