De la disco-boîte al Burger King

Cinquanta anys en la vida d’un local expliquen la vida d’una ciutat. Això és el que ha passat en molts punts de Barcelona, on tot canvia per assemblar-se més, i que al número 3 de plaça Lesseps, en realitat al final del carrer Gran, s’ha traduït en una evolució que va des d’una discoteca ie-ie fins a l’obertura aquesta setmana d’un Burger King.

Sí, els baixos de la nova promoció de pisos de Lesseps 3 va ser la disco ie-ie Club 66 (1966-68), una discoteca-boîte (1969-1979) i de manera compartida després bingo i darrerament La Baguettina Catalana. Hi havien actuat Georgie Dann i Tequila, i al número 4 hi havia l’enyorat cine Roxy. El març de 2016 el bingo va tancar i es va instal·lar una lona de grans dimensions que anunciava una promoció de pisos de luxe amb piscina. S’hi han fet habitatges de 194 metres quadrats al preu de 1,3 milions d’euros.

Però res ha traumatitzat tant el pols veïnal com l’obertura del restaurant fast-food, sobretot entre els moviments socials que més van batallar per aconseguir un pla d’usos restrictiu que impedís nous establiments pública concurrència. “Estem al·lucinant”, apuntava Gràcia On Vas dimarts al matí a les xarxes. No és que Gràcia, i particularment el carrer Gran siguin territori verge per als restaurants de menjar ràpid -el McDonalds forma part del paisatge des dels anys 90-, sinó que ni a primer tomb aquestes entitats recordaven l’escletxa que es va generar en la reforma del pla d’usos en el passat mandat en els carrers limítrofs a altres districtes com Còrsega o Riera de Cassoles. “La façana d’aquest establiment es regeix per les condicions de Sarrià-Sant Gervasi”, aclareixen fonts municipals. Per tant, l’obertura del Burger King de plaça Lesseps es plenament legal.

“En aquest espai no hi ha cap restricció i impera la barra lliure; vam advertir mil vegades que calia regular les zones perimetrals de Gràcia”, afegia Gràcia On vas un cop feta la comprovació tècnica i amb el mapa del pla d’usos circulant d’ordinador en ordinador. I rematava amb un desafiant: “Vila de Gràcia vs Burger King”.

A l’exterior de l’establiment, amb els paletes encara treballant en els serrels de la promoció immobiliària que, juntament amb la del xamfrà del davant, canviaran el tipus de veïnat, els curiosos s’aturaven davant del rètol i de la façana estreta però de dues plantes que ocupa ja l’establiment. A dins, els primers clients: Whopper complet, patates i la coneguda olor.

, ,

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *