Gentrificació

per Conxa Garcia

La gentrificació es un procés de transformació urbana que implica l’expulsió i substitució de les persones que viuen a un barri per d’altres amb més poder adquisitiu i la destinació d’una part, cada cop més important, del parc d’habitatges a apartaments turístics. Provoca una reestructuració de l’espai en funció del nivell econòmic de les famílies i això fa que moltes es vegin foragitades del seu barri per no poder assumir el cost dels habitatges, cosa que produeix un trencament de la cohesió social, la inclusió i també en l’ús de l’espai públic. Tot això té un impacte sobre la vida de les dones a què afecta aquest procés, però no s’ha estudiat. Les dones vivim la ciutat d’una forma específica degut a la nostra quotidianitat lligada als treballs de cura i, a més, tenim una percepció d’inseguretat en l’espai públic que no tenen els homes, per exemple. Ara sembla que des del Departament de Transversalitat de Gènere de l’Ajuntament de Barcelona, es planteja realitzar un estudi per tal de poder conèixer quins són els impactes de la gentrificació a la ciutat en termes de gènere i proveir indicadors per mesurar-los, així tindrien elements per dissenyar polítiques per abordar-los també amb aquesta perspectiva. Està bé, però cal posar fre a la gentrificació”.

,

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *