L’antiga camiseria Pons serà un forn de pa

A Gràcia, durant anys i panys, qui es volia fer un vestit a mida anava a camiseria Pons. Això va ser així quasi tota la vida, des del 1907, quan la família Estrany va obrir una sucursal al carrer Gran 49 de la botiga que tenien al carrer Portaferrissa, fins al 2015 quan l’establiment va tancar per sempre. La botiga, que va anunciar-se per televisió gairebé en solitari en els primers anys de Betevé, es va mantenir fidel als orígens i no va tocar pràcticament res ni el rètol de l’entrada, ni l’aparador, ni el taulell de fusta ni la prestatgeria, fins al punt que aquests elements van quedar documentats com a patrimoni intocable de la ciutat. Des del 2014 forma part de la llista selecta de comerços emblemàtics.

Quatre anys llargs han passat des d’aquell tancament i l’obligatorietat de mantenir els elements modernistes n’ha dificultat el lloguer o la compra, però ara fa un mes ja se’n van retirar els rètols de transacció, es va empaperar l’aparador per discreció i aquesta setmana ja s’hi veuen operaris reformant l’interior. Fonts municipals han constatat que hi ha un comunicat d’obres per fer-hi un forn de pa -un altre, en un carrer on ja n’hi ha una dotzena-, i hi ha un informe de patrimoni afegit.

El moviment d’operaris, segons ha pogut comprovar L’In­de­pendent aquesta setmana, no ha enretirat cap element històric, encara que alguns sacs de material s’encabeixen en els forats de les prestatgeries. També s’estan fent instal·lacions al terra i les parets laterals.

, ,

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *