Veïns de Travessera de Dalt pugnen des de fa cinc anys per retirar una antena de telefonia

Les comunitats de veïns de de Travessera de Dalt 63 i entorns, on hi ha instal·lada des de 1999 una antena de telefonia de la companyia Orange, han iniciat una recollida de signatures de protesta i han anat al Síndic de Greuges, com a pas previ a la via judicial, per denunciar les dificultats que s’estan trobant per retirar la instal·lació activada des de fa 20 anys en la línia dels pactes subscrits i les clàusules que contenien.

Els fets arrenquen el març de 1999 quan la companyia i la comunitat de veïns del número 63 van signar un acord per deu anys pel qual la primera abonava un lloguer en un compte dels segons per utilitzar el terrat i ubicar-hi l’antena de telefonia. L’any 2009, segons documents aportats per la comunitat als quals ha tingut accés aquest setmanari, la renovació del contracte va anar acompanyada d’una esmena que reduïa la renovació a un període de dos anys, fins al 2011, i que el proper període de lloguer seria de cinc anys més “amb l’excepció que algunes de les parts notifiqui la intenció de no renovar-lo almenys amb sis mesos d’antelació a la finalització de cada període mitjançant carta certificada amb justificant de recepció”.

Els veïns, aferrats a aquesta clàusula, expliquen que l’octubre de 2014 es va comunicar a Orange que no volien renovar i l’empresa va emetre un justificant de recepció el 8 de juliol de 2015, fins i tot amb número d’incidència.

A partir d’aquí, les dues parts argumenten calendaris diferents per rebutjar o mantenir la instal·lació, en funció dels seus interessos: els veïns apel·len a la comunicació de 2014 per trencar la relació aquest 2019 i la companyia fa els seus càlculs fins al 2021 obviant el justificant de 2015 i activant el contracte de cinc anys entre 2016 i 2021. “Fa tres setmanes deien 2021 i l’última noticia va ser dijous passat dient si els hi deixaven estar fins al setembre del 2020, però mentrestant han apujat la freqüència amb tres nous plafons”, apunten els veïns, que ja han activat altres mesures com tancar el compte on reben el lloguer de la companyia i es plantegen canviar la clau d’accés al terrat.

,

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *