Pintura al passeig de Sant Joan

per Ramon Casalé Soler

Degut al trasllat provisional del mercat de l’Abaceria l’Exposició-Concurs de Pintura al Passeig de Sant Joan ha sofert una petita modificació, ja que s’ha desplaçat un carrer més a baix, entre Indústria i Rosselló. També hi ha hagut una novetat: la primera Exposició-Concurs d’Escultura, que s’han exhibit en el mateix mercat. En aquesta ocasió han participat 45 artistes dins de l’apartat pictòric i 17 en l’escultòric.

El primer premi -en la categoria general,- va ser per l’obra Terráqueo IV de l’argentina Andrea Allen, per “la manera harmònica, serena i alhora vibrant amb la qual es dilueixen els diferents colors en el cercle que marca la separació de l’art amb la realitat circumdant”. La dotació econòmica és de 1.500 €. El segon premi ha correspost a Berto Martínez, amb la peça Monument de Jacint Verdaguer, per “l’encertada síntesi pictòrica en que representa lliurement un tema ben conegut i icònic de la ciutat”, i el tercer premi ha estat per Límit I d’Ariadna Costa, on “des d’una òptica conceptual la figura de l’ésser humà en moviment reflecteix perfectament la lluita per trobar el seu hàbitat natural, on el col·lage esdevé el principal protagonista”.

El guanyador de l’apartat Aficionats ha estat Unai Gómez amb l’obra Selfie borratxo, per “una excepcional interpretació pictòrica que aconsegueix anar més enllà de l’autoretrat fotogràfic”. El segon premi ha anat a parar a la peça Bodegón, de Margarita Serraclara, “per una composició adient i uns colors encesos, que suggereixen un foc generador i ens parlen del goig de viure”, i per últim, amb el títol Barques a l’Estany, Maria Mercè Pou ha aconseguit el tercer premi.

Dins de la 1a Exposició-Concurs d’Escultura, la guanyadora ha estat l’alemanya Viola Hoffmann amb la peça Dona i llum, on s’ha valorat “l’acurat treball de l’alabastre tant des del punt de vista formal, com del conceptual, que dóna ple sentit al títol Dona i Llum”. La dotació és de 500 €, patrocinat pel propi mercat. El segon premi li ha correspost a Javier Mendoza per Luigi, sobretot “per la molt sentida i sensible manera de retratar molt fidelment a Luigi”. I el tercer premi, a l’obra Urna de Javier Codina, “pel joc de textures, pesos i materials”.

Per últim, el jurat va acordar donar el Premi Facultat de Belles Arts UB als alumnes i exalumnes amb millor obra presentada, tant en la secció de pintura com d’escultura, per poder realitzar una exposició conjunta a la pròpia facultat, sent els tres escultors ja mencionats i als pintors: Ariadna Costa, Berto Martínez, Unai Gómez, Raúl de la Torre, Joan Josep Grimalt i Joan Lalucat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *