Junts, podem arribar més llluny, més lluny

per Josep A. Torralba

Fa temps que penso que ens estem tornant molt extremistes en casos concrets. Hi ha gent que ha estat darrera de causes molt justes que ara veu com les mateixes s’estan semblant a allò en contra del que lluitaven.

Crec que el millor que pot passar en les lluites pels drets de qualsevol tipus és que la presència de gent de diverses procedències, pensaments o orígens socials fa que aquesta tingui una força molt més accentuada i clara. Està molt bé reivindicar, però si ho fas de manera excloent, des del meu punt de vista, perds totes les raons que defenses.

Els casos LGTBIQ+ i feminista són uns dels exemples d’això que intento comentar.

Si tu vols reivindicar que estàs sota una opressió d’una societat masclista i homòfoba, el millor que pot passar és que et trobis recolzament d’una gran part d’aquest grup que, òbviament, no tenen aquests pensaments, sinó que de seguida donen suport a qualsevol de les iniciatives que puguin sorgir.

Si tu comences a fer jornades feministes on només poden participar dones o jornades de reivindicació LGTBIQ+ on només poden participar persones de qualsevol d’aquests grups, el que estàs fent és donar la raó als teus adversaris, perquè, en el fons, t’estàs comportant com els altres ho fan amb tu.

Demano, per tant, a tothom que reivindica allò que creu que és més just per a la nostra societat que no sigui excloent amb ningú, llavors, potser, algun dia, la normalitat s’imposi i les lluites arribin a bon port molt més ràpid i de manera més convincent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *