Emergència habitacional

per Conxa Garcia

La Fina R. Palau és poeta i cantautora, la conec des de finals dels 70 a la Vocalia de Dones de l’AVV. Vila de Gràcia. Llavors ja vivia en el piset de Torrent de l’Olla 186. Ha pagat religiosament tots aquests anys el lloguer, però la propietat va vendre el pis sense tenir-la en compte. Porta des de finals del 2015 (quatre anys!), vivint en un continu neguit des que va posar una demanda reclamant el seu dret de tempteig i retracte. Ara que és gran, jubilada i podria viure aquest cicle de la vida amb tranquil·litat es troba amb aquesta situació de violència de gènere, ja que aquest no viure és una violència que pateix la Fina, però també moltes més dones grans que viuen en pisos de lloguer antic. El seu sou no ha donat mai per moltes alegries i la seva jubilació menys, per tant no té gaires estalvis. Tot i així el preu que va pagar l’actual propietària del pis (30.000 euros), pot assumir-la. Ha sobreviscut a aquesta pressió gràcies al suport de familiars i amigues. Per cridar l’atenció vers el seu cas va tocar la guitarra des del seu balcó i ara ha penjat una pancarta on denuncia la violència de gènere que està patint. S’espera que la justícia, que ha estat lenta, celebri el judici després de l’estiu i doni un final just i positiu a la seva angoixa. Estem amb tu, Fina!

,

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *