La biblioteca Vila de Gràcia tanca un mes per fer millores en el sostre de la planta baixa

La biblioteca Vila de Gràcia, ubicada a l’encreuament de Torrent de l’Olla amb Travessera de Gràcia, ha tancat portes durant cinc setmanes, des del 13 de juliol fins al 18 d’agost per sotmetre’s a una necessària reforma i manteniment que afecta sobretot la claraboia que hi ha al sostre de la planta baixa.

Inaugurada el 2002 com una petita joia d’un nou programa de centres de lectura que a Gràcia havia quedat envellit i que en els darrers anys s’ha completat amb la Biblioteca Jaume Fuster de la plaça Lesseps i la Biblioteca de Vallcarca i Penitents-Antonieta Cot, la biblioteca del nucli històric, obra de Josep Llinàs, ha envellit relativament bé però ara se sotmetrà a una protecció més acurada dels elements funcionals. De fet, l’obra ha trigat un parell d’anys a executar-se perquè un estudi de 2017 ja va apuntar que hi havia tancaments i elements deteriorats (vegeu número 685) i ara s’ha definit un pla d’etapes.
Fonts municipals han explicat que els treballs se centraran en aquesta claraboia amb la creació d’una mena de doble pell, que tindrà com a objectiu la millora de l’estanqueïtat sense modificar el disseny original de Llinàs. Districte i Biblioteques han pactat prioritzar els aspectes funcionals (estanqueïtat, aire condicionat) i després els estètics com l’estat de la façana.

La principal conseqüència de les obres de reforma de ‘equipament, lògicament, serà per als lectors, que no podran accedir a l’espai durant les cinc setmanes que durin els treballs, però que tampoc podran utilitzar el servei de bústia de retorn, que estarà també inutilitzat tot aquest temps. Els usuaris que necessitin retornar documents hauran d’adreçar-se a la biblioteca Jaume Fuster, en tant que biblioteca central de Gràcia, o qualsevol altre biblioteca de la ciutat.

,

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *