El passatge Napoleó llueix placa vuit anys després

El passat abril un exveí encara amb família a Vallcarca explicava a aquest setmanari el via crucis administratiu que l’havia portat a no obtenir cap concreció física d’una petició, amb resposta afirmativa del Districte l’any 2011, per posar una inscripció explicativa a les plaques del Passatge de Napoleó, un vial que s’enfila en diagonal entre el carrer Maignon i el carrer de la Mare de Déu del Coll, a tocar de Lesseps. Des de la setmana passada, vuit anys després d’aquella petició, les noves plaques ja llueixen amb l’aclariment lògic que el petit espai no ha homenatjat mai el general francès sinó el fotògraf Antonio Fernández Soriano.

El fotògraf, establert a la Ram­bla, i la seva dona, Anne Tiffon Anaïs Napoleon van comprar terres el 1875 als Maignon “on hi ha la residència Regina”, explicava Guardiola. “El matrimoni es va comprometre a cedir els quatre metres d’amplària del passatge en edificar-lo”, afegia. Arran de la publicació al setmanari, el Districte va comunicar-se amb Guardiola el mateix abril apuntant que el tema estava “en via de solució” després que fos aprovat en la ponència de nomenclàtor del 24 d’octubre del 2017. “La publicació ha fet efecte”, apuntava Guardiola aquest dilluns visiblement satisfet.

,

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *