Madleen Kullab

per Conxa Garcia

De l’entitat UNRWA, Agència de les Nacions Unides per als Refugiats de Palestina a l’Orient Pròxim, m’arriba la història d’un grapat de dones palestines, innovadores, hàbils, resilients, fortes malgrat les dures circumstàncies que els ha tocat viure. Dones com la Madleen, de 23 anys, l’única dona pescadora (coneguda) a la franja de Gaza. Els pescadors de Gaza només poden accedir a menys d’un terç de les zones de pesca assignades als Acords d’Oslo: 6 de les 20 milles nàutiques. Aquest treball és perillós perquè la marina israelí dispara regularment als vaixells palestins que consideren han creuat la zona de pesca acordada. La situació s’agreuja si ets dona. Malgrat tot això, Madleen Kullab puja cada dia al seu vaixell, adquirit amb un microcrèdit d’UNRWA i, a més, ha posat en marxa un negoci de turisme marítim. Els seus germans l’ajuden en el treball i ella, per millorar les seves capacitats, està fent diversos cursos d’administració i gestió executiva a una universitat local i ha obert una pàgina a facebook per atendre les comandes de peix. No entén per què el fet de ser dona ha d’aturar-la: “el mar és la meva vida, el meu treball, la meva afecció, i el lloc on puc trobar-me a mi mateixa”.

,

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *