La Diada a Gràcia tria els 40 anys d’ajuntaments democràtics fent balanç amb 15 personalitats

La celebració de la Diada a Gràcia arriba puntual com cada 10 de setembre, un dia abans dels actes d’abast nacional, amb un acte a la biblioteca Jaume Fuster que aquesta vegada es basarà en la commemoració dels 40 anys de la recuperació dels ajuntaments democràtics. De fet, aquest divendres la mateixa biblioteca ha inaugurat una exposició commemorativa sota el títol Barcelona, 1979. La democràcia des dels barris.

El tema de la Diada a Gràcia, no obstant això, no es desplegarà de la mateixa manera que sempre s’ha fet en aquest acte organitzat pel grup d’entitats històriques G-6, que agrupa la Fundació Festa Major, la Federació de Colles de Sant Medir, el Centre, el Cercle, l’Orfeò i Lluïsos de Gràcia. L’estructura, a diferència d’altres anys, que pivotava sobretot al voltant d’un manifest llegit per una personalitat, aquest cop es construïrà amb les aportacions d’una quinzena de convidats que passaran per l’escenari de la sala d’actes a expressar “quin era el seu anhel fa quaranta anys i què és el que pensen ara sobre allò, a més de llançar un desig de futur”, apunta Ramon Botet, en nom del G-6.

Els temes sobre els quals s’acabarà enllaçant una mena de manifest no estan tancats però els primers convidats confirmats apunten a una presència de reflexions sobre dona, llengua, participació o mitjans de comunicació, per exemple. També pujaran a títol personal els portaveus dels grups municipals, als quals se’ls demanarà que projectin un desig sobre la ciutat del futur.

La Diada a Gràcia es completarà aquest 10 de setembre al vespre amb l’ofrena floral al monument de Pompeu Fabra, a tocar de la biblioteca, L’endemà, a les 9.30 hores, les entitats de Gràcia han quedat a BRuc amb Ronda de Sant Pere per fer l’ofrena a Rafael Casanova, on s’hi atansaran al darrera de la bandera de Gràcia.

L’ANC i les entitats locals es concentraran als trams 3 i 4 de la manifestació. Com cada any la columna de Gràcia assistirà unificada en diversos trams de la concentració multitudinària de la Diada a Barcelona. Enguany els trams locals seran els números 3 i 4, que corresponen al ramal de l’avinguda Maria Cristina que desembocarà a la plaça Espanya.

,

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *