L’homenatge a Vallmitjana s’ajorna per unes obres a la casa on va viure

L ’anomenada soirée Juli Vall­mit­jana, l’homenatge de la plataforma Protegim L’illa al dramaturg que més es va interessar pel món dels gitanos i que va tenir el taller familiar d’orfebreria al carrer Astúries 4, s’ha ajornat dos mesos per l’inici amb retard d’unes obres justament a un dels punts on s’havia de fer la ruta de celebració, a la Rambla de Prat 9.

La plataforma, que en els últims mesos s’ha donat a conèixer per la batalla contra el Districte per impedir la ubicació sense consens d’un bloc d’habitatge social a l’illa interior d’Astúries-Jaén, va anunciar aquest juliol (vegeu núm. 763) aquest acte de reafirmació de la memòria cultural en el lloc que va ser punt de trobada d’artistes com Nonell, Gargallo o Picasso.

Però divendres passat alguns dels seus integrants es van trobar amb unes obres en un dels punts d’aturada de la ruta que estan organitzant els veïns amb la col·laboració d’artistes de renom com Pepa Arenós o Manel Barceló.

Les obres de Rambla de Prat 9 són una canalització privada de caràcter urgent que havia de començar el 19 d’agost i acabar aquesta setmana, però que s’han endarrerit fins ara i que duraran almenys quatre setmanes. És per això que aquesta setmana la plataforma Protegim L’illa, de comú acord amb els actors i actrius participants, ha decidit traslladar la soirée inicialment prevista per a aquest diumenge 8 a la tarda-vespre al dissabte 9 de novembre al migdia. L’endarreriment també s’ha hagut d’ubicar en aquesta data a mig termini perquè l’agenda dels participants o el difícil encaix de festes i ponts dels propers mesos no comportessin un deslluïment de l’acte.

La reprogramació no afecta, en qualsevol cas, els preparatius de la jornada perquè els artistes que executaran la ruta Vallmitjana, que unirà l’antiga seu del taller d’orfebreria del carrer Astúries 4 amb la Rambla de Prat, on també hi ha les carotes de Gargallo a la façana del cine Bosque (antic Teatre del Bosc), ja ho tenen tot a punt per a una iniciativa que es traduïrà en una mena de peça de teatre al carrer amb un convit a la interactuació del públic passavolant. La ruta Vallmitjana s’acabarà amb el retorn al punt de partida d’Astúries 4 per part de tots els participants.

,

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *