Connexions Trio: “El més complicat al jazz és trobar un so propi”

L’Hora del Jazz torna aquest diumenge al seu escenari habitual, la plaça de la Vila, amb el format de doble concert i amb el mateix esperit que fa gairebé tres dècades: apropar la música jazz al públic. Els encarregats de donar el tret de sortida són Connexions Trio, projecte format pel saxofonista tarragoní Xavier Pié, Paco Montañés (bateria i percussió) i MACC a la guitarra; aquest últim en dona els detalls.

És la primera vegada que toques a la plaça de la Vila en el marc de l’Hora del Jazz. Creus que calen més iniciatives amb aquest format per apropar el jazz al públic?
Totalment. Aquest festival és únic, tant pel format com pel concepte. Està impulsat i organitzat íntegrament per músics. Així que és un orgull poder pujar a l’escenari de la plaça de la Vila de Gràcia. És important com a reconeixement del treball de músic, perquè quan comences no saps mai com acabaràs. I tocar en el mateix lloc que Clara Luna o Andreu Zaragoza i Vicenç Solsona, encara més orgull.

Perquè el camí no ha estat fàcil.
Doncs no, gens. El Xavi Pié i jo ja som uns batallites, vam començar als 80 i al 86 vam coincidir, i després ens hem anat retrobant i consolidant el projecte. A la darrera etapa s’ha incorporat Paco Montañés; teníem molt clar que no volíem un bateria de jazz ni de rock a l’ús sinó un músic atípic.

I què us aporta?
Ve d’una formació clàssica, és molt peculiar. En el jazz el més difícil és trobar un so propi. Amb el projecte Connexions trio crec que hi ha molt recorregut i futur.

Enguany el festival reivindica el paper de la dona i denuncia la precarietat laboral dels músics. Tant poc s’ha avançat?
S’ha avançat molt poc. La movida madrilenya va canviar una mica la situació dels músics però a partir del 2002 vam caure en la més absoluta precarietat, la mateixa que hi ha en el sector cultural o de la comunicació. Per això és tan important la feina de l’Associació de Músics de Jazz de Catalunya.

Com serà el concert de diumenge?
Un concert en petit format, de tu a tu, amb un sonoritat especial i a l’aire lliure; tocar al carrer és unasort. Encara és molt costós fer arribar el jazz al públic, continua sent un element difícil perquè costa que el reconeguin, fet que canviaria si hi hagués una veritable aposta per l’educació musical.

ELS CONCERTS A GRÀCIA

Diumenge 8 de setembre
17 h Connexions Trio
18 h Playground

Diumenge 15 de setembre
17 h Elisabet Raspall -Benet Palet Duet
18 h Joel Moreno Codinachs Quartet

Diumenge 22 de setembre
17 h Daniel Ferruz Quartet
18 h Lluc Casares Quintet

Diumenge 29 de setembre
17 h Sergi Felipe Trio
18 h Claroscuros

Tots els concerts tenen lloc a la Plaça de la Vila

,

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *