Olga Sacharof

per Conxa Garcia

El 2017 es celebrà els 50 anys de la pintora russa avantguardista Olga Sacharoff (1889 -1967), que s’establí a Catalunya i morí a la nostra ciutat, amb una exposició a Girona. Una artista adscrita a la denominada Escola de París de la primera meitat del segle XX. L’exposició mostrava els vincles de la pintora amb l’art català dels anys 1940 i 1950. Les temàtiques més significatives i recurrents en l’obra de Sacharoff: bodegons, animals, flors, retrats, paisatges, escenes quotidianes, i sobretot la presència de la figura de la dona com a eix central del seu discurs artístic. Va utilitzar tota mena de tècniques: oli, aquarel·la, pastel, collage o aiguafort. Va il·lustrar el llibre de Clementina Arderiu Sempre i ara. L’anomenaven la russa del Putxet, on visqué des del 1940 fins a la seva mort, i amb el qual tenia una estreta relació. És normal que l’Olga, que sentia passió per les flors i els animals, li encantés viure al costat d’un parc, en un barri que semblava un poblet, el centre del qual era un turó. Va pintar-lo molts cops, un paisatge que es veia des de la finestra de casa seva. El va pintar un munt de vegades. El Putxet seria a Olga Sacharoff el que la muntanya Sainte-Victoire per a Cezanne, que la influí en la pintura de paisatges i flors, ja que ambdós estimaven pintar-los.

, ,

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *