L’IED amplia el seu imperi sumant l’exseu d’Idental i RBA

L’expansió territorial de l’IED Barcelona Escola Superior de Disseny ha fet un salt significatiu amb la incorporació d’un nou edifici de 2.000 metres quadrats al número 70 del carrer Sant Salvador, un espai que havia estat ocupat fins al maig de 2018 per la seu central d’Idental, clausurada pels Mossos i amb centenars de denúncies. L’estudi Franconi Architects és el responsable de la rehabilitació de l’edifici, que l’escola preveu que estarà completament operatiu a principis del 2020. Des de l’arribada de l’Istituto Europeo di Design a la Vila l’any 2002, l’escola ha format més de 15.000 estudiants del disseny. En els últims vuit anys, el número d’estudiants del centre, procedents de més de 100 països diferents, ha experimentat un creixement del 45%. Aquest increment ha provocat un procés de colonització per part de l’IED que ha sumat a la seu principal de Biada 11 quatre espais més: la biblioteca de l’escola a Torrent de l’Olla 161, el Maker Lab a Biada 6 (dedicat a la fabricació digital i impressions), els tallers de moda a l’Espai Virreina, a Torrent d’en Vidalet 57, i el darrer edifici -que també havia estat seu de l’editorial RBA- a 400 metres de la casa mare. Segons l’IED, les noves instal·lacions s’estan dissenyant acord amb les noves tendències d’educació.

L’edifici vol ser un nou espai on els alumnes de Moda, Comunicació Visual, Disseny i Management & Design Strategies puguin treballar conjuntament en processos de co-creació en entorns dinàmics i mòbils. Així mateix, també incorporarà aules lectives i tallers laboratoris que permetin afegir novetats i actualitzacions ràpidament relacionades amb la tecnologia i la digitalització. Segons expliquen des de l’escola, el nou edifici obre les seves instal·lacions a la revolució 4.0 coincidint amb una nova oferta formativa que relaciona el disseny amb el món digital. “En el disseny d’aquest nou espai, volem situar al centre als usuaris, tant estudiants, docents com staff i analitzar les seves necessitats d’aprenentatge, investigació, comunicació i intercanvi, tenint en compte l’evolució del món contemporani”, declara Alessandro Manetti, director de l’IED Barcelona.

En aquest sentit, l’escola subratlla que l’edifici -que ja ha començat els treballs de reforma- s’està definint a través de metodologies d’innovació, design thinking i co-creació implicant a totes les persones que formaran part d’aquest nou espai per tal de tenir present els seus requeriments i oferir les instal·lacions més avançades.

, ,

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *