Tamettut

per Conxa Garcia

Hem conegut Tamettut a través d’una informació publicada a La Independent i volem presentar-vos-la: és una associació que vol donar a conèixer la causa i la cultura amaziga des de la perspectiva de gènere, i amb la participació de les dones amazigues. L’entitat es va fundar l’any 2004. Des de llavors s’ha anat ampliant els serveis, les participacions i les col·laboracions, no només amazigues sinó del conjunt de les dones i les persones immigrades a Catalunya. Així han col·laborat amb el Centre UNESCO, la Direcció General d’Immigració, alguns ajuntaments de Catalunya i institucions catalanes per organitzar espais de diàlegs, jornades de convivència, tallers a les escoles, etc. i també servei de mediació, de traducció i de consultoria i assessorament jurídic; així com xerrades i conferències d’interès a diferents espais del país i a nivell internacional. El 80% de les persones originàries del Marroc, tant a Catalunya com a Espanya, són amazigues. Salwa El Gharbi, presidenta de l’entitat diu: “Volem treballar des d’una perspectiva global perquè en la cultura amaziga totes les dones són “Tamettut”, que vol dir dones amb capacitats màgiques, amb un gran potencial humà, mediadores i lluitadores innates…”

, ,

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *