Badia i Mascarell posen habitatge i participació al centre del debat en els discursos de la Diada

La Diada, celebrada dimarts a nivell local amb el tradicional acte organitzat per les entitats històriques a la biblioteca Jaume Fuster, va servir per posar sobre la taula les prioritats del regidor i del president del districte, Eloi Badia (BCN En Comú) i Ferran Mascarell (JxcCat) i per donar pistes del model de cohabitació que seguiran en aquest mandat. En uns discursos acompanyats dels posicionaments de les personalitats convidades i de la resta de partits, Badia i Mascarell, respectivament, van posar l’habitatge i la participació al centre del debat en la política dels propers mesos. Mascarell, de fet, va concretar una mica més demanant abordar ja la llargament reivindicada elecció directa dels regidors de districte. Tots dos, a més, van rebutjar la situació dels presos independentistes.

En un acte deslluït per la pluja prèvia, que va reduir l’assistència a una seixantena de persones, els grups municipals van apel·lar a la “construcció col·lectiva” (Jordi Farriol, BCN En Comú) o a denunciar l’Estat espanyol com un “règim constitucionalista” (Olga Hiraldo, ERC). També Sílvia Mayor (PDeCAT) va reivindicar que “no hi ha futur sense llibertat”, Alberto Lacasta (PSC) va posar en valor les ciutats com a “símbol de progrés i diversitat” i Jordi Daura (BxCanvi-Valls) va demanar “una Diada de tots”. C’s i PP no hi eren.

La resta de l’acte va anar amanit per la contribució al debat per part d’una quinzena de personalitats de la societat civil, en el que l’organització va voler que esdevingués un manifest coral, i així l’exconsellera Marta Duñach va lamentar la pèrdua “d’un llençol a cada bugada” en educació, l’activista cultural Jordi Fàbregas va criticar la manca de pressupostos en cultura, el director teatral Jordi Boldú va remarcar la importància de la llengua pròpia, l’activista en cooperació Frederic Callís va insistir en la necessitat d’un millor finançament per a Catalunya i el periodista Jordi Fortuny va assegurar que els joves han activat “la revolta pendent per la democràcia real”.

L’acte es va acabar amb l’ofrena floral al monument a Pompeu Fabra, a tocar de la biblioteca.

Badia i Batlle, gest de pas endavant en seguretat. El nou pacte de govern entre comuns i socialistes, i el debat creixent sobre la seguretat a la ciutat, ha tingut un efecte a Gràcia en la pròxima convocatòria de la comissió de seguretat local, que inusualment estarà presidida pel regidor i pel tinent d’alcalde. Tots dos havien coincidit el 2016 en la crisi del Banc Expropiat, quan Batlle era a Interior.

, , ,

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *