Comença l’escola

per Clara Darder

Avui dijous 12 de setembre moltes i molts de nosaltres hem deixat els fills i filles a l’escola. Avui moltes famílies hem respirat després d’un gratificant estiu. I és que un mes i mig de vacances amb els nostres infants esgoten a qualsevol. I és ara quan escric aquestes línies, on em comença a pujar pels peus la culpabilitat del que us dic. I no vull sentir-me així. Sé que faig una bona tasca com a mare i també la meva filla necessita anar a l’escola.

Quan parles amb altres pares i mares, quasi tots estem d’acord que la rutina va bé per a qualsevol petit i petita, i que l’escola és una manera de perpetuar aquests hàbits tan necessaris en el seu creixement. També és important la socialització amb éssers de la seva edat per millorar l’empatia, l’assertivitat, el joc i l’aprenentatge de normes grupals. Aquests aspectes des de casa s’han d’explicar per a què puguin conviure en societat, però després a l’escola, amb els mestres i educadors podran reforçar-los i conquerir-los assaborint una convivència plena. Famílies i escola, progenitors i educadors, han d’anar a una en la fita comú per la formació dels nostres nois i noies. I agraïts hem d’estar de tenir aquesta gran vocació, la comunitat educativa, que ens assessora i recull la nostra descendència per donar-li’s un futur millor. Sí, ho heu llegit bé, anar a l’escola és bo durant la infantesa, doncs allà aprenen coneixements per a la vida, augmenten el seus sabers sobre la coexistència i el dia de demà. La gran vocació d’educar l’hauríem de respectar des de la primera a l’última lletra, i vanagloriar-los doncs, ells i elles, ens ajuden a ubicar a la vida als nostres fills i filles.•

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *