Gràcies a la meva estimada Pepita Pardell

per Josep Callejón, Centre d’Estudis el Coll – Vallcarca

No puc precisar en quin moment vaig conèixer la Pepita, crec que de tota la vida; llavors en el nostre barri ens coneixíem tothom. El que sí recordo es el moment en que per mitjans de la seva mare, la senyora Emilia, i la meva tieta vaig tenir una entrevista amb ella per tal de que fes una valoració d’uns quants dibuixos que jo havia fet, alguns en la sucursal de la Llotja del carrer Gran de Gràcia i uns altres fruit de la meva collita. Les seves paraules d’ànim i la seva valoració (entenc que molt condescendent) per un vailet de catorze anys, van ser l’al·licient que d’una afició que hores d’ara s’hagi convertit en una incontinència dibuixística.

També he de manifestar el meu etern agraïment perquè va adreçar-me a un estudi de dibuixants amics d’ella i que de fet també havia col·laborat professionalment on apart de rebre un excel·lent tractament, van ensenyar-me a utilitzar el pinzell, a dibuixar amb aiguatinta i moltes tècniques de dibuix expressiu i en moviment.

Mai he dibuixat com a professional, encara que he treballat vint i un anys a l’Editorial Bruguera però com administratiu, i sempre que m’han preguntat que perquè treballant a la millor editorial del món en el camp del còmic i de la historieta no hagués dibuixat professionalment. La meva resposta ha estat una autojustificació o un intent de autoconvenciment sense acabar de creure-ho del tot de que amb la meva afició jo podia dibuixar el que em donés la gana sense ningú que em digués el que havia de fer, o fer-ho amb un guió, i per aquest motiu de convertir una afició en una professió m’hagués hagut de buscar-me un altre afició, que m’omplís tant com el dibuix.

Moltes gràcies estimada Pepita, no solament perquè en un moment de la meva vida vas obrir o crear o col·laborar per fer possible aquesta quasi malaltissa afició de dibuixar, sinó per la teva gran personalitat, per la teva obra, pel teu art, per la teva independència i sobretot per haver col·laborat a embellir aquest món amb la teva presència i els teus dibuixos.

,

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *