Plaça del Nord s’aixeca per millorar el paviment i redefinir els escocells

La plaça del Nord ja fa nou anys que va deixar de ser l’última plaça de sorra de Gràcia i va evolucionar cap a una superfície més compacta de sauló, conservant encara un espai de jocs infantils que recordés aquella vella imatge anterior. Però li calia un restyling, després de petites modificacions que han suposat la pèrdua d’alguns arbres o de l’espai de tennis taula que molestava alguns veÏns, i això és el que s’ha afrontat en aquests primers dies de setembre.

La mesura més destacada en aquests canvis dels últims mesos, no obstant, no és estètica essencialment sinó d’adaptació a la nova mobilitat: la plaça del Nord ja va ser l’any passat un dels set espais on la Guàrdia Urbana va desplegar el pla de motos que preveu una primera campanya informativa i una posterior de sancions, però encara no s’havia aconseguit la total expulsió d’aquests vehicles de dues rodes del contorn interior de la plaça. La reforma actual ha contemplat la col·locació de senyals de prohibit aparcar i la recol·locació també de contenidors d’escombraries perquè s’asseguri la continuïtat visual del carrer Martí/Bellver. També s’han canviat de lloc els bancs

L’aspecte visual de la plaça, després d’aquests canvis, és el principal beneficiat, però la setmana passada òbviament el que més cridava l’atenció era l’aixecament de tota la superfície de sauló i la ubicació del nou disseny d’escocells rodons en lloc dels postmoderns models angulats que s’hi havien instal·lat en la passada reforma.

També hi ha una raó de millora de la irrigació en el canvi dels escocells, segons apunten fonts municipals: els escocells s’han ampliat per tal de millorar l’aportació d’aigua als arbres. Ara només queda pendent la reubicació de la font d’aigua a la part superior de la plaça.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *