Els mercats de Lesseps i de l’Estrella tindran sistemes de comptatge i de gestió d’aforament

Els dos mercats petits de Gràcia, Lesseps i l’Estrella, els quals no han estat sotmesos a cap gran projecte de remodelació com va passar amb la Llibertat o com ha entrat l’Abaceria en els darrers mesos, van avançant poc a poc amb projectes de renovació interior -com va ser el cas de Lesseps l’any passat- o de millora tecnològica, com en tots dos casos s’abordarà enguany amb la represa del curs.

L’Institut de Mercats ha obert, en aquest sentit una licitació, ja en fase tancada de presentació d’ofertes, per a la instal·lació, posada en funcionament, manteniment i explotació de dades de sistemes de gestió d’aforaments i de compta-persones. El plantejament no només té a veure amb els dos mercats graciencs sinó també amb el mercat de Galvany (Sant Gervasi) i amb el mercat de la Sagrada Família.

El nou sistema integral de comptatge i de gestió d’aforament, constarà d’una sèrie de sensors que comptabilitzaran el pas dels visitants pels diferents espais, a més de “la monitorització dels dispositius mòbils del mercat diferenciant entre clients nous i clients habituals, clients locals i clients estrangers”, segons especifica el plec tècnic de condicions. També hi haurà la capacitat de conèixer la freqüència de repetició de tots aquests clients.

L’objectiu, segons els detalls de la contractació, és conèixer el número de persones de forma diària o el número de persones de qualsevol local o zona en temps real i també “conèixer les accions de cada visitant, i en quina direcció es mouen”. Fonts consultades per aquest setmanari han vinculat el projecte a una voluntat merament estadística, més enllà de l’increment de la seguretat o de la voluntat de controlar l’aforament en cas d’acumulació.

El cost d’instal·lació i posada en funcionament tant del servei de compta-persones com del servei de gestió d’aforaments, que es farà a través de sensors Wi-Fi, s’ha de produir durant l’exercici 2019 i es preveu que es desplegui almenys fins al desembre de 2022 en aquesta contractació. La feina més immediata, en tot cas, es desplegarà aquestes setmanes perquè els plecs tècnics especifiquen que el servei ha d’estar en funcionament l’1 de novembre.

Aquests plecs també especifiquen el cost total anual del servei que, pel que fa als casos de Lesseps i l’Estrella, representa unes quantitats de 28.000 i 21.000 euros totals per als quatre anys del contracte.

,

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *