‘La plaça del Diamant’, de nou al teatre

La versió de La plaça del Diamant de Paco Mir torna als escenaris a partir del 2 d’octubre i fins el 3 de novembre, reforçada i avalada pel públic després de la seva estrena la temporada passada al Teatre Victòria: passen d’una única funció els dimarts a la responsabilitat d’omplir la sala del Poliorama de dijous a diumenge i dissabte dos cops. La presentació aquesta setmana del retorn del darrer projecte teatreal de Mi ha tingut un escenari especial, els propis del clàssic de Mercè Rodoreda. L’equip de set actors que interprenten més de vint dels personatges de la novel·la, vestits de l’època, van posar junt a l’estàtua de la Colometa i van baixar al refugi antiaeri de la plaça del Diamant, en una visita que va comptar amb la col·laboració del Taller d’Història de Gràcia.

Produïda per la companyia Eòlia, nascuda “amb la voluntat de donar a llum projectes que promoguin la creació i el talent per sobre dels noms”, segons explica Josep Galindo, un dels seus membres, l’espectacle té un doble repte: intentar ser fidel a l’esperit de l’obra a la vegada que donar un tractament visual contemporani al clàssic català. “La producció de la Plaça va néixer com un projecte escolar però quan vam tenir l’adaptació i vam veure com evolucionaven els assajos i el disseny de la producció vam comprendre que teníem entre mans un producte que tenia molta volada, així que vam programar funcions de nit per adults que vam confirmar la qualitat del nostre espectacle. Les funcions, tot i fer-se en horaris poc habituals, es van omplir, és a dir, que la pròrroga en horaris convencionals ens la vam guanyar a pols”, assegura Paco Mir.

,

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *