Biblioteques

per Conxa Garcia

Pau Solsona escrivia en aquest setmanari en defensa de les biblioteques públiques. A Gràcia en tenim tres: la Vila de Gràcia, la Jaume Fuster i la Mª Antonieta Cot. Aquests centres de cultura i trobada del veïnat depenen econòmicament de l’Ajuntament i la Diputació i estan gestionades pel Consorci de Biblioteques de Barcelona, del qual formen part els dos ens citats. Les biblioteques han estat el servei públic millor valorat per la ciutadania. Els va afectar les retallades que no s’han revertit, tot el contrari, com diu en Pau, s’han ampliat: no contractació de personal, que d’altra banda és majoritàriament temporal; reducció de pressupost per activitats i per compra de fons, que aquest any és un 15% inferior que el 2018; o insuficient manteniment informàtic i dels edificis. No es correspon el model de qualitat que es buscava quan es van dissenyar les Biblioteques de Barcelona amb el pressupost anual destinat per assolir-lo. Cal un reconeixement polític de la funció de les biblioteques a l’ecosistema cultural de la ciutat. No podem deixar que aquest servei públic de referència a Gràcia i la resta de la ciutat visqui en la precarietat. És un servei públic imprescindible per a totes i demanem el retorn al model de qualitat amb el finançament adequat.

, ,

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *