El centre d’atenció a les sexualitats amplia l’espai d’atenció

El Centre Jove d’Atenció a les Sexualitats inaugurat l’any 1992 ha decidit ampliar el seu espai d’atenció i sumar més metres quadrats en el local situat al carrer La Granja, número 23, a més del local habitual de l’entitat en el mateix carrer, en el número 19. El motiu és que els professionals que hi treballen volen seguir donant un servei de qualitat, i en l’últim any han augmentat de 4.000 a 6.000 el nombre de persones ateses. “Aquest fet ha provocat que s’allarguin les llistes d’espera, no volem que si una persona vol fer-se la prova d’infeccions de transmissió sexual, hagi d’esperar tres setmanes, aquesta no pot ser la solució, volem seguir atenent a tothom i per tant hem sumat una sala més on es farà part de l’atenció psicològica”, explica Jordi Baroja, director de l’entitat.

El director del CJAS explica que l’augment de les persones ateses en els últims anys, i sobretot en aquest últim es deu sobretot a la conscienciació actual de molts joves i al fet que n’hagin sortit satisfets: “funcionem molt pel boca-orella, molts joves que han vingut s’han sentit ben atesos pels nostres professionals i segurament ho han recomanat a gent del seu entorn”, explica Jordi Baroja. El centre està en constant evolució i busca sempre anticipar-se als possibles problemes que puguin tenir molts joves, però segurament un dels èxits més grans dels últims anys és que cada cop més entrin al centre per fer-se algun control rutinari o simplement demanar un consell per viure una sexualitat positiva i responsable.

El CJAS és un projecte únic a Barcelona i pràcticament a Catalunya, només hi ha un centre semblant a Girona, durant tots aquests anys ha fet una gran tasca de salut i pedagogia per a molts joves, no pretén competir o substituir els serveis que ofereix la sanitat pública sinó ser-ne un complement, un servei gratuït a qualsevol jove, i ho seguirà fent, ara també en el nou local.

,

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *