L’Ateneu de Fabricació torna a endarrerir-se per concursos de proveïdors que han quedat deserts

El naixement de l’Ateneu de Fabricació del carrer Perill, impulsat ara fa dos mandats per CiU i entomat ara fa quatre anys per BCN En Comú, comença a agafar aires de tragicomèdia a l’hora de complir terminis, un cop s’ha evidenciat un nou endarreriment després que al març s’enllestís tota l’estructura interior i exterior (amb visita oberta a premsa) i s’anunciés que al juny ja s’hi farien els primers tallers.

Les primeres dates d’obres ja es van apuntar el 2015 però el 2016 es va anunciar una redefinició d’usos de l’espai amb un procés participatiu i la cessió provisional de l’espai a la Fundació Festa Major fins a la tardor perquè hi fes guarnits. No s’hi va arribar a fer res.

L’anomenat Ateneu de la Crea­ti­vitat -així es batejarà i s’integrarà en la xarxa d’aquests equipaments a la ciutat- finalment se centrarà a recuperar tècniques artesanals en roba i fusta, però l’espai fa mesos que cria pols perquè alguns dels concursos de proveïdors que havien de subministrar maquinari han quedat deserts, segons han explicat fonts municipals.

Les empreses que es es van presentar a la licitació dels lots de maquinari, segons apunten aquestes mateixes fonts, no estaven al corrent d’alguns deures amb Hisenda, cosa que esdevé un requisit imprescindible per tancar una contractació amb una administració pública, i algun lot ha quedat desert. La previsió última d’obertura, més enllà de l’anunciada voluntat d’obrir oficiosament al juny i fer la inauguració oficial aquest setembre, se’n va ara al novembre en el millor dels casos.

La voluntat del Districte amb el nou equipament del carrer Perill, una nau datada de l’any 1910 on darrerament hi havia hagut una empresa d’arts gràfiques i un parc de jocs infantils, també era convocar alguns organismes de participació, però tot ha quedat pendent dels últims serrells.

Novembre de 2016. BIMSA presenta el projecte d’Ateneu de Fabricació al carrer Perill anunciant l’estrena per al març de 2018.

Agost de 2017. Surt a licitació l’obra després del debat que ha redefinit els usos de l’espai. El nou termini de lliurament és mitjans de 2018.

Novembre de 2018. Inici d’obres i nou termini oficial: segon trimestre 2019. Ara lots de maquinari queden deserts i la data final és novembre de 2019.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *