Plaça de les dones de Gràcia (1)

per Conxa Garcia

Vull recordar quatre coses per a aquelles persones que encara no saben què va significar la consecució de la Plaça Dones del 36 per a les dones de Gràcia. Caldria llegir-se la placa explicativa on es diu molt clarament a qui s’homenatja amb la plaça i per què; quan al tema de la mitgera de la miliciana Marina, cal recordar que quan des del grup promotor del nom de la plaça (Vocalia Dones AVV. Vila de Gràcia, Grup Dones Fent Història, Vocalia Dona AVV. Coll-Vallcarca, Dones de l’Orfeó, dones de l’Ateneu Rosa de Foc, Ràdio Gràcia) vam organitzar la seva inauguració simbòlica, per pressionar l’Ajuntament, ja hi sortia la imatge d’una miliciana al cartell de la convocatòria, que reivindicava les dones que ho van ser per defensar la legalitat republicana, per tant és una proposta coherent. Quan el Consell de Dones assumí la demanda de nom, s’agafà el compromís que fos la Plaça de les dones i que es farien activitats de dones i per a dones; també es fa càrrec de les activitats que s’hi fan amb la participació habitual del Projecte Minerva després que, de la I Trobada de Dones de Gràcia, nasqué l’acord de donar visibilitat a les creadores gracienques. S’hi fan activitats al llarg de l’any i per la Festa Major, des de la seva inauguració el 2009.

,

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *