El Park Güell tanca l’accés a les Tres Creus i hi posarà agents cívics al desembre per impedir el pas

El Park Güell, sense fer massa soroll, està prohibint l’accés des d’aquest estiu al Turó de les Tres Creus, un dels espais d’accés gratuït més massificats del recinte i que des de fa cinc anys planteja dubtes entre tècnics i polítics de l’Ajuntament sobre la conveniència de regular-lo per una qüestió de seguretat, a banda de la forta concurrència de turistes. El desembre de 2017, per exemple, en una sessió del pla estratègic es va apuntar la necessitat de regulació de l’espai “en moments d’alta ocupació”.

El Turó de les Tres Creus, als qual s’hi accedeix sobretot per l’entrada últimament reformada de la Baixada de la Glòria, també té una forta afluència dels visitants de pagament de la zona monumental perquè des de dalt del turó de pedra gaudinià s’hi pot veure una gran vista de la ciutat. En els últims anys, però, els tècnics municipals han plantejat el seu tancament per l’afluència massiva de visitants, el despreniment de pedres i l’alta accidentalitat provocada per caigudes.

Amb aquest escenari, l’Ajuntament ha decidit actuar encara amb més contundència i en l’últim butlletí que distribueix la secretaria del Park Güell ja explicita que aquest desembre que ve els agents cívics que estan destinats des del setembre a informar de les limitacions d’accés dels taxis a l’entrada del carrer Olot es desplaçaran al Turó de les Tres Creus. “Disposarem d’una parella d’agents cívics de dilluns a diumenge en horari d’11 del matí fins a les 16.30 hores de la tarda amb l’objectiu d’informar als visitants que no es pot accedir al cim”, han explicat fonts municipals a l’Independent.

De la mateixa manera que els tècnics descarten que el Turó de les Tres Creus entri en un sistema regulat de pagament, com el que està activat des de l’octubre de 2013 a la Sala Hipòstil·la, a la plaça de la Natura o a l’escalinata del drac, sí que s’obren a la possibilitat que el pas es reactivi “de manera puntual” per a activitats de caire social, cultural o popular.

,

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *