Plaça de les dones de Gràcia (2)

per Conxa Garcia

Quant a la Festa Major, el director d’aquest setmanari, en l’especial FM, a portada, destacava “La festa fa la revolució pendent… a la Festa Major de Gràcia hi faltaven dones”. Hi parlava d’artistes i d’espais, tot ignorant, com sempre, els 3 dies d’activitats que, des de fa 10 anys, es fan a la Plaça Dones del 36, amb bons concerts de la Big Mama, la Silvia Martel o La rateta que escombrava l’escaleta, i aquest 2019 un dia de propostes de denúncia de la violència contra les dones amb accions que incloïen música, ball, text i pintura de les Minerva i actuacions interessants com les de Shamrock Vagabonds, Tribu Loba o La señorita Julia y sus exs. Caldria plantejar-se que la feina feta, a la Plaça i fora d’ella, per les dones i artistes gracienques té alguna cosa a veure amb el fet que les dones es situessin “al centre del programa”. Sabem que grups graciencs han demanat la Plaça per fer les seves activitats festeres, però si sabem la història de la conquesta de la Plaça i la seva finalitat, es comprendrà que és improcedent aquesta demanda. Qualsevol grup de dones de Gràcia pot anar al Consell de Dones i demanar per fer-hi activitats, o participar-hi en les que es fan. De fet ja l’Assemblea Feminista de la Vila de Gràcia n’ha organitzat algunes.

,

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *