Neix el festival En el nom del porc de la mà de la Barraqueta

Amb l’objectiu de denunciar les injustícies globals a través de la música i la cultura popular, la Barraqueta i la cervesa artesana Kusfollin -projecte nascut a la Vila- s’han aliat per impulsar En el nom del porc, festival que tindrà lloc el proper dissabte 19 d’octubre a la plaça Raspall. Tots dos projectes ja havien col·laborat abans (a la fira de cervesa artesana de Gràcia) i s’han animat ara a organitzar una jornada reivindicativa aprofitant recursos propis. “La idea és que sigui un festival del barri i per al barri, per això totes les persones que hi participem tenim vincles amb la Vila”, explica Roger Cisa, un dels organitzadors. Part dels beneficis del festival aniran destinats al grup de suport Controlades -per la seva vinculació amb la Barraqueta- i la resta serviran per cobrir les despeses de l’esdeveniment. El nom del festival també és el nom de la cervesa artesana que s’ha elaborat per a l’ocasió.

Segons han explicat els organitzadors, el festival pretén ser “una denúncia directa a l’anacrònica institució de l’església catòlica i per extensió a totes aquelles institucions religioses, les quals, en Nom de déu segueixen cometent injustícies contra la humanitat”. El festival -que es farà a la plaça del Raspall de les dotze del migdia a la una de la nit- arrencarà amb Beermut, un espectacle d’improvisació a càrrec del grup de teatre crític Nòmades, on els temes que es van tractant són suggerits pel públic. A les dues hi ha prevista la paella solidària a càrrec del grup de suport Controlades, i a partir de les cinc tindran lloc els concerts que s’allargaran fins a l’1.30 h amb l’actuació de diferents artistes i bandes locals de hip hop, soul o funk, també amb un to reivindicatiu. A més, durant tot el dia s’estarà rostint un porc sencer a la brasa que es servirà a l’hora de sopar; també hi haurà opció vegana. Per la seva part, els Diables de Tiana faran vàries intervencions amb pirotècnica durant la recta final del festival.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *