Defensem la seva veu

per Conxa Garcia

Aquesta informació sobre les defensores colombianes de la terra i del medi ambient, que estan sent amenaçades i assassinades per enfrontar-se a interessos econòmics legals i il·legals, ens arriba a través de la denúncia d’Oxfam Intermón, que sol·licita al govern de Colòmbia estratègies de prevenció i protecció adequades. Les agressions contra dones defensores de drets humans han augmentat un 97% el primer trimestre del 2019. El 2018 van ser-ne assassinades 16. Després de la signatura de l’Acord de Pau el 2016, models econòmics extractivistes legals i il·legals han guanyat terreny al país, deixant al marge els habitants de zones rurals i afavorint l’agroindústria i l’extracció de recursos no renovables. Això es contraposa als interessos de les comunitats indígenes i de les dones que han impulsat processos de construcció de pau basats en propostes de desenvolupament alternatives. L’increment d’aquesta persecució ha estat denunciat per l’ONU. Explica Jacqueline Romero, líder de Força de Dones Wayuu, que “la dona abans de ser assassinada és torturada, és abusada sexualment”. Donem suport a aquesta reclamació perquè, de manera urgent, s’implementin mesures de prevenció i protecció per a aquestes defensores, que comptin amb la seva participació efectiva.

,

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *