Desenes d’entitats, contra la sentència del Procés

Com ja va succeir arran de les càrregues de repercussió mundial de l’1 d’octubre però ara arran de la sentència contra els dirigents polítics del Govern, les entitats de Gràcia s’han posicionat de manera unànime contra el posicionament condemnatori del Tribunal Suprem.

El Club Esportiu Europa va ser un dels primers a posicionar-se avalant una resolució del conflicte a través de “la política, la democràcia i l’apoderament dels ciutadans mitjançant el vot”. Lluïsos va apuntar que les condemnes “atempten directament contra els drets fonamentals. La Fundació Festa Major va rebutjar la sentència en el sentit que els condemnats defensaven “la veu del nostre poble”. El Centre Moral va afegir que “criminalitzar i empresonar persones que han defensat sense violència les legítimes aspiracions del poble català sigui una manera de construir un futur obert”. El Centre Artesà Tradicionàrius va mostrar el “desacord radical” amb la sentència i va recordar que el novembre de 2017 va organitzar un festival folk per denunciar els empresonaments. La Coordinadora de Colles de Cultura Popular va parlar de “desproporcionada i injusta sentència”. Els Gegants de Gràcia van comdemnar la “vulneració de drets fonamentals”. L’Helena Teatre va rebutjar les penes de presó “per complir un mandat democràtic”.

Finalment, més en clau de plataformes socials, a Vallcarca, l’Ateneu, l’Assemblea, Heura Negra, el Sindicat d’Habitatge, el Mercat de Pagès i el CDLR va advertir que la sentència pretén “condemnar tot un poble”. La plataforma Gràcia Llibertat, en un manifest amb l’ANC i Òmnium, va qualificar la sentència de “dura, injusta i que només busca venjança”. Aquest divendres a les 17 hores, manifestació als Jardinets.

,

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *