La Memòria troba ‘in extremis’ dos nous socis i no tancarà

La Memòria no abaixarà finalment la persiana el 31 d’octubre. Una setmana després d’haver anunciat el tancament imminent de la llibreria després de sis anys a la plaça de la Vila per dificultats econòmiques i la marxa d’una de les sòcies (veure l’Independent 772), aquest dimecres els responsables de l’espai han difós la notícia per les xarxes socials. “Una bona notícia en temps convulsos”, confessa Xavi Cortés. Els protagonistes del canvi de rumb de la llibreria gracienca són dues persones -veïnes del barri, amants del llibres i clients de la Memòria- que compraran la meitat del negoci -substituint així Mireia Gispert i la seva parella- i seran els nous socis juntament amb Xavi Cortés i la seva companya. Però cap d’ells estarà present a la llibreria compartint mitja jornada amb Cortés, sinó que es mantindran en l’anonimat i contractaran una altra persona. “No venen del món llibreter però es neguen a veure com es perd un espai com aquest; prefereixen mantenir-se al marge del dia a dia”, assegura Xavi Cortés, “però sí que s’han compromès a ajudar en temes de gestió i altres qüestions empresarials”. A partir del 2 de novembre, doncs, hi haurà una nova cara darrere el mostrador de la llibreria gracienca, que en breu reprendrà l’activitat cultural habitual. La resposta a la notícia de la continuïtat de la Memòria a les xarxes socials també ha estat intensa. Cortés no creu en els miracles però reconeix que ha estat un fet excepcional: “La figura del mecenes que al nostre país no existeix ha entrat per la nostra porta”.

,

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *