Vaga i solidaritat

L’Independent d’aquesta setmana surt un dia abans per adherir-se a la vaga convocada aquest divendres 18 d’octubre pels drets i les llibertats i com a resposta a la sentència ferma que el Tribunal Suprem ha fet pública contra els líders polítics i socials independentistes, dos dels quals, Jordi Cuixart i Jordi Sànchez, són veïns o tenen família directa a Gràcia. En aquests últims anys, en comptades ocasions, aquest setmanari s’ha hagut de posicionar en qüestions que sobrepassen els seus límits territorials, i ho hem fet posant els drets fonamentals per davant de la nostra línia editorial, que només obeeix políticament a la independència de Gràcia.

Un cop més, però, la realitat catalana, amb un impacte en els carrers de la ciutat que de nou ha modificat la vida de Gràcia amb càrregues policials, contenidors cremant i l’insuportable helicòpter que ja forma part de les nostres vides, obliga a canviar les nostres prioritats editorials per posar-nos al costat dels represaliats i en solidaritat amb els detinguts que hauran d’aclarir el seu grau de participació en els incidents greus registrats als nostres carrers, però que en cap cas s’han d’enfrontar a penes de quatre anys de presó en virtut d’una llei desproporcionada i retalladora de drets elementals com els de manifestació i reunió.

La vaga, i la mobilització, és la resposta contra la por i la sensació d’arbitrarietat i de descontrol que s’està instal·lant en certes actuacions institucionals que situen el ciutadà en una baula feble de la democràcia i les conquestes socials que creiem inamovibles. Res té a veure això amb la independència, i tot també hi té a veure.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *