La Fundació Festa Major arrenca el debat de seguretat amb els carrers amb peticions d’augmentar la vigilància privada

La Fundació Festa Major i el Districte, amb la Guàrdia Urbana i el Cos de Mossos d’Esquadra, han arrencat aquest dimarts amb les comissions de carrers guarnits el debat de seguretat al qual es van comprometre com a conseqüència dels greus incidents de l’última edició de les festes. La primera sessió, d’un total de tres que es desplegaran al novembre per concretar propostes i al febrer com a retorn del nou operatiu, ha servit per posar sobre la taula de debat el diagnòstic del Districte i les primeres idees de retocs, que passen per augmentar la vigilància nocturna a l’eix de Torrent de l’Olla en el dispositiu d’evacuació i per explorar la possibilitat d’augmentar els efectius de vigilància privada o d’agents de la Guàrdia Urbana en els carrers més concorreguts de matinada.

A la reunió convocada a la seu de la Fundació, el regidor, Eloi Badia, va anar flanquejat per la plana major de comandament tècnic i polític (gerent, cap de serveis personals, portaveu del govern i conseller de seguretat) i va reiterar que el nivell d’incidents registrats en l’última Festa Major “no és pitjor que el d’un altre esdeveniment a la ciutat amb el mateix nombre de participants”.

En una sessió a la qual hi van haver una vintena de paraules demanades, més enllà d’opinions i disquisicions diverses, els eixos de concreció que poden formar part d’un nou dispositiu retocat van girar al voltant de la seguretat nocturna i de l’augment d’efectius. Aquí, però, segons dues fonts consultades, es va posar sobre la taula l’increment de vigilància privada de matinada -ja present en alguns carrers- amb alguns matisos sobre qui ha de costejar la despesa: l’administració local o els carrers. També hi va haver opinions per reforçar aquesta vigilància a través dels efectius de la Guàrdia Urbana.

D’altra banda, de manera prèvia a aquesta sessió de seguretat, dilluns la Fundació també es va reunir amb els carrers guarnits per analitzar altres aspectes de calendari 2019-2020 i en un moment donat també es va obrir la polèmica pels incidents de l’edició passada. Segons consta en acta, el comitè directiu va retreure durament als impulsors de la reunió reactiva als incidents de les últimes festes, convocada el 19 d’agost, que se l’exclogués en un primer moment. “Es posa sobre la taula la convocatòria d’un patronat extraordinari per debatre si la Fundació té sentit”, diu l’acta. 

La comunitat de veïns de Torrent de l’Olla 26 ja té la façana reparada. L’incendi provocat de la portalada del carrer Llibertat, un dels successos més greus de l’última Festa Major, comença a passar pàgina amb la retirada aquests dies de la bastida que ha servit per reparar i netejar la façana ennegrida del bloc que fa cantonada. El gestor de la comunitat segueix a l’espera dels informes de danys. 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *