Tothom vol salvar l’alzina i les casetes d’Encarnació?

per Gràcia en Comú

Fa aproximadament un any, el veïnat de la Vila de Gràcia va demostrar la seva capacitat de mobilització i el seu compromís amb el patrimoni històric, exigint que es pogués trobar una solució per salvar l’Alzina i les casetes del carrer Encarnació. Dos elements que inexplicablement no estaven catalogats.

Aquest fet va posar de relleu que el catàleg del verd i arquitectònic elaborat els últims anys tenia mancances. És per això que es va iniciar la catalogació urbanística a tot el districte per evitar posar en risc altres espais de Gràcia semblants en el futur.

Amb l’ajuda del veïnat es va treballar una proposta satisfactòria per salvar l’Alzina i les casetes amb la idea de convertir aquest espai en un equipament. Aquest inclourà un espai verd amb una emblemàtica alzina bicentenària i una escola bressol imprescindible ara mateix a la Vila de Gràcia i en una ubicació idònia.

El passat mes d’abril aquesta proposta va ser aprovada inicialment per la major part dels grups municipals. Aquest èxit va ser gràcies a la força veïnal.

Ara, el projecte està pendent de l’aprovació definitiva que es produirà abans de final d’any. Perquè el projecte pugui tirar endavant caldrà una majoria absoluta. Aprovar el projecte és l’única garantia real d’aconseguir l’escola bressol i salvar l’Alzina. Ara és el moment que els partits polítics salvin l’Alzina i les casetes de l’Encarnació donant compliment al mandat ciutadà. Les abstencions no sumen.

La pregunta que ara ens fem des de Gràcia en Comú és la següent: tothom vol salvar l’alzina? Nosaltres sí, nosaltres votarem sí.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *