Tradició familiar amb 125 anys d’història

El projecte que va encetar Pere Perramon Sunyol al seu despatx de Procurador al número 1 del carrer San Sever celebra enguany 125 anys. Als anys 20 del segle passat, en Marcel·lí Perramon Mallart va traslladar el despatx a Gràcia i el seu fill, Miquel Perramon Roura en va agafar el relleu el 1973, i va obrir despatx a Alzina 48, on encara hi tenen l’oficina principal. En Xavi Perramon n’explica els detalls.

Com definiríeu els trets diferencials del vostre projecte?

La nostra filosofia es basa en l’especialització i el tracte personalitzat i de qualitat al client. Ens dediquem al camp de les comunitats de propietaris, els edificis i departaments en règim de lloguer i a la venda de pisos, locals, garatges I edificis.

Com heu viscut els moments més crítics de la crisi?

La crisi ha coincidit en un moment en què la nostra estructura de personal ha crescut de 4 a 12 membres a dia d’avui. El fet de ser una administració de finques centenària ens permet tenir una cartera de clients tant de comunitats de propietaris com lloguers molt estable i en constant creixement. Tot i que ens dediquem també a la venda de pisos, en no dependre exclusivament d’això, la crisi no ens va afectar igual que a les immobiliàries fruit de l’oportunitat del moment.

Quina implicació teniu amb el teixit comercial i social de la Vila?

Tenim un conveni de col·laboració firmat amb més de 50 comerços de barri, sense remuneracions pel mig, nosaltres els ajudem a promocionar-los a les xarxes i entre els nostres clients i ells sense cap compromís, dintre de la seva xarxa de contactes d’amics, familiars i perquè no clients si ho creuen oportú, ens poden recomanar.

Quina visió teniu sobre el procés de gentrificació del districte?

En aquests moments 6 dels 12 integrants del despatx vivim al barri. Des de fa més de 80 anys la família Perramon ha viscut aquí; som i ens sentim graciencs. Durant aquest temps hem viscut el seu procés de canvi i transformació en paral·lel al procés general de creixement i expansió de la ciutat; com tot, hi ha aspectes positius i negatius. És difícil lluitar contra la llei de la oferta i la demanda i segons quines polítiques restrictives en els drets a la propietat, encara està per veure si tenen efectes positius o negatius. Creiem més en els incentius que en les restriccions i no es pot traslladar als particulars les obligacions de les administracions en política d’habitatges social.

I de l’encariment del lloguer, que obliga molta gent a marxar?

Hem recomanat als propietaris, i molts ens han fet cas, de fer pujades moderades en les renovacions dels lloguers en els anys en què les pujades van ser exagerades. Molts cops ens hem trobat que han estat els propietaris d’un sol pis (i veïns del barri) qui han apretat més en les pujades de preu, més que les societats o famílies amb gran patrimoni que han preferit ser més conservadors. Deixar clar que no ens dediquem a lloguer turístic, la nostra especialitat és el lloguer d’habitatge habitual.

Quins són els canvis que heu incorporat en els darrers temps?

Seguint amb la idea d’especialització, hem creat un departament comercial dintre de l’estructura i ja fa un temps hem obert un local al carrer Providència 31. Aquest fet ens ha permès potenciar la compravenda d’habitatges i poder oferir aquest servei tant als que ja eren i son clients de les nostres comunitats, com a qualsevol altra persona que necessiti aquest servei.

Com es pot combinar la tradició amb la necessitat d’estar a l’avanguarda i fer servir noves metodologies?Actualment formem part de l’Apialia Eixample, fet que ens permet treballar les vendes de pisos en exclusiva i amb la tranquil·litat pel client que nosaltres som els seus únics interlocutors, a l’hora que la comercialització del pis la fem de forma compartida entre 20 empreses, tots col·legiats API. Aquest fet ens permet agilitzar els processos de venda moltíssim i reduir el temps a l’hora de tancar les operacions..

,

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *