El Rebost Solidari obrirà al desembre i fa una última crida per arribar als 70 voluntaris

El camí ha estat llarg: tres anys de reivindicació i negociació amb el Districte, els últims sis mesos d’adequació del local al carrer Reig i Bonet 12A i ara l’última crida per a la recerca de voluntaris per gestionar el dia a dia (ja en tenen 50 i volen arribar a 67). I la data d’obertura: principis de desembre. El Rebost Solidari de Gràcia ja no té marxa enrere i dilluns va tancar els últims serrells en una reunió entre Gerència del Districte i l’Associació Gràcia Participa, responsable de la iniciativa.

La portaveu de l’entitat, Montse Higueras, ha explicat que el projecte aixecarà la persiana sí o sí en el termini màxim d’un mes perquè la seva activació està vinculada a un ajut de l’Institut Municipal de Serveis Socials, que hi ha contribuït a cobrir una quarta part del pressupost total, al qual també s’hi suma l’Obra Social La Caixa i aportacions d’entitats i particulars. Però els serrells més importants ja defineixen com arrencarà el projecte, quin serà el primer públic potencial i com es dinamitzarà.

Els serveis socials de l’Ajuntament derivaran gent que ara mateix es nodreix d’aliments a través del Banc d’Aliments Zona Nord, principalment al voltant de la parròquia de la Salut. L’horari d’obertura, inicialment, serà els dimarts de 10 h a 14 h i de 16 h a 20 h i els dijous de 10 h a 20 h, i la voluntat de Gràcia Participa és disposar del màxim de cistelles, inclòs carn i peix congelat. “No només de la cistella bàsica”, diu Higueras. També s’ha arribat a un acord amb el mercat de Lesseps perquè facin tasques de suport com a magatzem.

Un puntal per a la posada en marxa seran els voluntaris, que s’encarregaran de gestionar l’economat tant de caixa com de col·locació però també de la recerca d’aliments i de la logística externa en general. Els primers 50 voluntaris ja estan en procés de formació, però l’entitat està oberta a acollir-ne més [interessats a graciaparticipa@gmail.com].

Un cop engegui, el projecte funcionarà per ell mateix”, apunta Higueras, que ja preveu l’organització d’àpats solidaris i activitats de tota mena “perquè la funció principal del Rebost -no ho oblidem- és la compra d’aliments per fer una acció de bon veïnatge”. Gràcia Participa treballa frenèticament aquests dies per al dia D: ja tenen gual activat a Reig i Bonet 12A, falta posar un rètol al lateral i pintar un grafit a la persiana, encara queda per instal·lar l’aire condicionat i que arribin alguns arcons al local. Però el Rebost Solidari ja és una realitat.

Segona edició de la fira de proximitat a l’entorn de la vella Abaceria. Per segon any consecutiu i amb la idea de paliar les afectacions que pateix el comerç d’aquesta zona, aquest dissabte (10.30h-21h) hi haurà paradetes de creadores i productes de proximitat al voltant de l’Abaceria. El tram de Travessera de Gràcia es tallarà al trànsit.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *