Decepció

per Clara Darder

Què feu quan teniu una decepció? Tirar-vos-la a l’esquena i seguir endavant? Ben segur que moltes vegades tot no surt com a nosaltres us agradaria i més en aquests temps que corren, on les carreteres són convulses.

Sempre que parlem de dol, el relacionem amb la mort o amb el trencament d’una parella, però no només són aquests els dols que hem de sostenir. N’hi ha de professionals, on un projecte no s’ha pogut materialitzar, o no has pogut entrar a una feina desitjada, o no has aprovat un examen o oposicions importants. Frustracions aquestes en les quals hi has invertit diners, temps i esforços. I finalment el resultat no ha estat el desitjat. Com poder superar-ho?

Doncs com un dol que té les seves cinc fases: negació, ràbia, negociació, depressió i acceptació. No és comparable a una mort d’un ésser estimat, ni molt menys, però si que s’ha mort quelcom dintre teu. Esforços. Entusiasme. Futur desitjat i somnis, molts somnis. Per tant et trobaràs transitant cinc fases bastant doloroses. Primer, no et creus el resultat i demanes explicacions: la negació. Després t’enfades i rondines doncs “tu que t’has esforçat tant…”: la ràbia. Posteriorment et preguntes com me’n sortiré ara sense les expectatives del projecte espatllat: la negociació. I arribat aquest punt que és el de més realisme, surt la tristesa, la plorera i el disgust: la depressió. Per poder acabar el dol en l’acceptació: aquella fase que ja és la de menys dolor i que et col·loca de nou a la vida una mica més renovat. Us recomano passar per aquest camí per poder mimar les vostres emocions, negar-les us portarà a espais obscurs i no volem perdre el vostre encant.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *