La Revolta de les Quintes prepara un espectacle especial pels 150 anys dels fets

La Revolta de les Quintes, l’aixecament popular que es va succeir sobretot a Gràcia -entre altres municipis- entre el 4 i el 7 d’abril de 1870 com a resposta a la crida a files per servir a l’exèrcit espanyol i que va ser resposta amb el bombardeig de la Vila, serà recordada amb un espectacle especial en el pròxim calendari festiu de la primavera de 2020, més enllà de la tradicional representació dels fets que s’ha fet en els últims anys en el marc de la diada dels trabucaires.

Una comissió impulsora del projecte, liderada pel grup mateix que organitza la representació habitual, ja s’ha reunit amb tècnics del districte per presentar un esdeveniment que preveu un espectacle a partir del llibre Contem la Revolta, editat enguany sota l’autoria de l’escriptora Carla Gràcia i les il·lustracions de Mercè Galí, i que ha esdevingut regal institucional del Districte. Una de les portaveus del nou projecte, Sonsoles Santis, ha explicat que, sense deixar de fer la representació anual [enguany preprogramada pel 29 de març], enguany hi hagi “un espectacle diferent” amb elements de teatre, dansa, música i llum, en una representació que també tindria lloc a l’aire lliure, a la plaça de la Vila, amb data reservada per al 4 d’abril.

La rellevància del 150è aniversari de la Revolta de les Quintes, de fet, ja ha començat a agafar cos aquesta setmana, després que el Govern hagi inclòs l’aixecament popular entre les efemèrides oficials previstes per a l’any 2020.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *