Planificació familiar

per Conxa Garcia

La redacció de La Independent ens ha recordat l’Associació de Planificació Familiar de Catalunya i Balears, una entitat no governamental interdisciplinària formada per persones interessades en la promoció i defensa del drets sexuals i reproductius, que es constituí a Barcelona el 1982, arran del sorgiment dels Centres de Planificació Familiar i que ha treballat per aconseguir que aquests drets sexuals i reproductius es fessin efectius per a la població i que aquest centres fossin integrats a la xarxa pública sanitària. Ha format part de totes les campanyes de reivindicació d’aquests drets com la legalització de l’avortament, la universalització dels mètodes contraceptius i de l’educació sexual i la millora dels serveis d’atenció a la població en aquest àmbit. Ara, amb el nom d’Associació de Drets Sexuals i Reproductius forma part de la Federació de Planificació Familiar d’Espanya i de la Federació de Planificació Familiar Internacional. A Catalunya forma part de la Xarxa de Dones per la Salut, la Xarxa de Sida i Món Local i col·labora activament amb Ca la Dona i d’altres entitats. Volen “seguir sent referents en la defensa i garantia dels drets sexuals i reproductius a Catalunya i al món”. Cal agrair tanta bona feina.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *