L’amor

per Valentina Baratti

Què és l’amor? No tinc pretensió de contestar a aquesta pregunta en les poques línies disponibles. No obstant això, m’agradaria compartir algunes reflexions al respecte. En els últims temps estic envoltada d’amics amb crisi de parelles, alguns amb fills, un altre sense, encara que en aquests casos són les mascotes que exerceixen de succedanis.

La conclusió de la majoria de les converses telefòniques o presencials es resolen en una frase: l’altre no m’entén, l’altre no compleix amb les meves expectatives, em decep, ja no és el que era. El mateix guió de sempre, les mateixes queixes, fins que un dels dos decideixi acabar amb la relació. El cercle de la solteria comença a girar, fins la propera trobada. I jo em pregunto si hi ha una manera per trencar d’una vegada per totes amb aquests patrons i esbrinar si aquí hi ha alguna cosa que estem fent malament; si és que anem tota l’estona confosos; si és que no estem preparats per estar sols, si és que les pel·lícules de Hollywood ens han fet molt de mal.

Hi ha una llegenda japonesa, la de el fil vermell. Els orientals tenen el seu propi imaginari, i el que ens ve a dir aquesta bella història és que cada un de nosaltres està lligat a una altra persona per un fil vermell. No importa quant s’estiri el llaç, quant temps pugui transcórrer, el vincle hi és, fins al final. Per molt que ens esforcem a estimar algú, si no hi ha aquest vincle primordial, serà inútil.

En aquests temps d’horror polític i social, pensar en una definició d’amor sembla efímer, però és el que ens empeny a caminar i a lluitar, gairebé sempre.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *