Las Hermanas Eurcarísticas fan desnonar 26 persones d’un bloc a Mare de Déu de la Salut

Amb escenes més pròpies i habituals d’altres zones més castigades de la ciutat, dilluns passat el barri de la Salut va assistir al desnonament de 26 persones -quatre de les quals menors i una embarassada- d’una finca situada al número 26 de Mare de Déu de la Salut. Enmig d’un fort desplegament policial, la congregació d’Hermanas Eucarísticas de Nazaret va precipitar l’acció judicial i policial emparant-se en l’estafa d’un apoderat de la congregació, que no ingressava a les monges les mensualitats dels veïns. Aquest fet, malgrat els intents de diàleg dels veïns amb la congregació – que ja no té seu a Gràcia-, i l’absència de disponibilitat negociadora de l’autoritat judicial, va consumar el desnonament. “Es va intentar mediar amb propietat per trobar alternatives però es van negar a fer qualsevol negociació”, han apuntat fonts del Districte. El Sindicat d’Habitatge de Vallcarca, en un comunicat, ha denunciat en un comunicat l’actitud “criminal” de la comitiva judicial. Durant el desnonament dues persones van intentar llançar-se des del balcó i una persona va acabar detinguda. Fonts de la congregació amb seu a Madrid contactades per aquest setmanari no han volgut fer declaracions. Les famílies vulnerables estan allotjades provisionalment mentre Serveis Socials treballa cada cas per trobar sortides.

,

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *