Dos móns i molts dubtes encara sobre la Zona de Baixes Emissions

Dilluns a la biblioteca Jaume Fuster es va visualitzar la realitat, cara a cara, d’un futur que ha esclatat en qüestió dels últims mesos i d’un passat que encara no es resigna a fer el canvi cultural. Un debat viu, 25 paraules demanades, i encara molts dubtes, van desplegar-se durant dues hores en una sala d’actes amb prop d’un centenar de persones, moltes de les quals es mostraven incrèdules sobre l’entrada en vigor de la Zona de Baixes Emissions. “Quants metres puc recórrer des de casa per arribar a la Ronda i circular amb el meu vehicle si està prohibit?”. Resposta del regidor, Eloi Badia, actuant en aquest cas com a regidor d’Emergència Climàtica: “Cap”. “Si esgoto els deu dies anuals de disposició lliure i a última hora he de portar ma mare al metge, com li porto?”. Resposta: “Llogui un cotxe”. Badia va recordar que el model de Zona de Baixes Emissions no busca que els ciutadans que tinguin un vehicle contaminat es canviïn de cotxe sinó “que deixin el cotxe”.

El pla municipal, que intensificarà la difusió informativa en les pròximes setmanaes davant les crítiques per manca d’informació en el 010, subratlla que la seva activació és indispensable per les 354 morts prematures arran de la mala qualitat de l’aire que s’han produït només en l’últim any i les 3.800 acumulades des del 2010.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *